Главният прокурор разкри какво са си говорили с държавния глава в

...
Главният прокурор разкри какво са си говорили с държавния глава в
Коментари Харесай

Иван Гешев: Поздравих Румен Радев за победата на изборите и му пожелах успешен мандат

Главният прокурор разкри какво са си говорили с президента в коридорите на Народното събрание.

Искам да благопожелавам на новия министър-председател на България. В неговото изявление чух съвсем цялостно припокриване с целите на прокуратурата. Искам единствено да напомня, че за първи път от 89 година има импортиран обвинителен акт против действаш министър. Това е министър от държавното управление на Бойко Борисов. Никога не се е случвало след 89 година това. Може да е малко, само че е несъпоставимо, с който и да е предходен интервал. 

Това съобщи в коридорите на Народното събрание основният прокурор Иван Гешев, който изслуша дебатите към избора на кабинета " Петков ".  

" Имаме цялостно съвпадане в задачите с новия министър-председател. Вероятно той е зле осведомен или някой го е подвел за това, че делото КТБ е завършило неподходящо. Прокуратурата си свърши работата и делото е импортирано в съда още преди 3-4 години. По отношение на случая със глобите " Магнитски " всички знаете, че по отношение на четири лица са повдигнати обвинявания, по отношение на три са импортирани в съд, настрана уведомихме обществеността, че по отношение на други лица са формирани досъдебни производства. И там българската прокуратура си прави работата. Ние сме сътрудници със Съединени американски щати и Европейски Съюз. Санкциите по " Магнитски " не са наказателно-правен инструмент и все пак - прокуратурата си прави работата. 

" Главният прокурор не повдига обвинявания, не води каузи и не приключва каузи. Трябва да се спре с легендата, че основният прокурор може да взима решения по съответни проблеми. Главният прокурор е административен началник и не може да се меси в съответни каузи. Разговорът сред мен и президента е персонален. Това, което мога да кажа е, че го поздравих за изборния му резултат и му пожелах сполучлив мандат. Чух изявлението на Христо Петров (Ицо Хазарта - бел.ред.). Работа на способен прокурор е да се самосезира и да реши дали ще се образува досъдебно произвеждане. Това не е работа на основния прокурор ", приключи Гешев, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР